Ile mam jeszcze czekac na decyzje i pierwsze pieniądze?

czekam od 8 kwietnia. Wniosek zlozylam osobiście na drugie i kolejne dziecko, więc bez większej weryfikacji i co pytam Panie w Mopsie oburzone pytaniem każą cierpliwie czekac, ale może bez przesady z tym czekaniem….

Praktykant Dodał pytanie w 26 czerwca 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 5 Odpowiedź(i)

Mops ma 3 miesiące na wydanie decyzji. Mają wiec czas do 8 lipca.  Są oburzone bo nie tylko pani pewnie o to pyta. Prosze się postawić na ich miejscu. Mają do rozpatrzenie setki wniosków a tu co chwila jak nie telefon to ktoś przychodzi z pytaniem kiedy dostanie pieniądze. I zamiast zająć się wnioskami, tracą czas na udzielanie odpowiedzi.

Profesor Odpowiedział w 27 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

to jak wyjasnic to , ze nie rozpatruja wnioskow wg dat chociazby? Wszystkie “menelki z ławek” ciesza sie bo pieniądze juz maja, a normalni ludzie po 3 mies. maja czekac na sama decyzje.

Praktykant Odpowiedział w 27 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

W jakiej kolejności rozpatrywane sa wnioski to nie wiem, każdy mops moze mieć inne kryteria. Dopóki mieszczą sie w terminie 3 miesięcy, nie musza sie tłumaczyć. Jesli sie Pani nalezą, to nie ma czym sie denerwować, dostanie Pani wyrównanie przecież.

Profesor Odpowiedział w 27 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Wniosek został  złożony 3 kwietnia przez stronę banku (do jednej z dzielnic w Wa-wie). Prosty wniosek na 2-gie dziecko

Urząd nie kontaktował się zwrotnie (nie było potrzebny poprawy/dosłania informacji).

Przelew przyszedł na konto 23 czerwca.  Pismo jeszcze nie. Uff

Praktykant Odpowiedział w 28 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Ja złożyłam 10 maja, decyzje dostałam dwa dni temu, pieniążków jeszcze nie mam. Ale ja mieszkam w mniejszym mieście wiec trochę szybciej idzie.

Profesor Odpowiedział w 28 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania