Wypłata świadczeń
Witam, złożyłam wniosek na drugie dziecko w połowie kwietnia za pośrednictwem banku, w którym mam założony rachunek. Proszę powiedzieć czy powinnam mimo wszystko donieść jakieś dokumenty bezpośrednio do MOPSu czy wystarczy tylko samo zgłoszenie przez internet (przez bank)? Proszę również o wskazówki jaki jet maksymalny czas oczekiwania na wypłatę świadczenia bo do dnia dzisiejszego nie otrzymałam ani żadnego powiadomienia z urzędu o przyznanym świadczeniu, ani tym samym żadnych pieniążków…?
wniosek złożony 3 kwietnia analogicznie przez stronę banku (potwierdzenie odbioru mailem ze strony Empatia) do urzędu w jednej z dzielnic w Warszawie; Prosty wniosek na 2-gie dziecko (bez załączników itd.) .
Dotąd nie było żadnego kontaktu zwrotnego ze strony urzędu (nie byłem proszony o poprawienie/dosłanie danych).
ALE.. przelew przyszedł 23 czerwca 🙂 Uff. .. Teraz można poczekać na papier.
A były czarne myśli, że 3 miesiące wypłat rodzina/dziecko będzie do tyłu.
Dla własnego spokoju przedzwoń do mopsu i zapytaj czy maja taki wniosek. Na rozpatrzenie wniosku sa 3 miesiące, wiec w teorii maja jeszcze kilka dni ale lepiej sie upewnić, zeby wyrównanie nie przepadło.