500+ problem

Odpowiedziano

Witam, otrzymalismy odpowiedz ze nasz wniosek zostal pozytywnie rozpatrzony a co za tym idzie swiadczenie zostalo wyplacone ale nie w kwocie 500zl ale 383zl ktos wie dlaczego i co moze byc przyczyna ? Pzdr

Praktykant Dodał pytanie w 30 czerwca 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 6 Odpowiedź(i)
    Najlepsza odpowiedź

W pierwszej wypowiedzi Pana nie było wzmianki o tym, kiedy urodziło się dziecko bądź ile ma lat, stąd moja sugestia jeśli chodzi o świadczenie w kwocie niższej niż 500 zł. Świadczenie wypłacone w kwocie 383 zł jest prawidłowe.

Ekspert Odpowiedział w 12 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

Ale przelew przyszedł w takiej kwocie czy taka kwota widniej na koncie? Może komornik zajał część pieniędzy za jakiś nie zapłacony mandat? Mimo że te pieniądze są wolne od zajęć komorniczych czasem dochodzi do pomyłek. Albo może jakiś debet był na koncie i został od razu pokryty. Bo sytuacja w której mops przelewa mniej niż 500zł jeszcze się chyba nie zdarzyła.

Profesor Odpowiedział w 30 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Przelew przyszedl dokladnie w kwocie 383zl, na koncie nigdy nie mam na minus wiec nie wiem skad taka kwota, najlepszym wyjscuem bedzie udanie sie do mops. Dziekuje i pozdrawiam

Praktykant Odpowiedział w 30 czerwca 2016.
    Dodaj komentarz

Dokładnie, prosze sie udać do nich i dopytać bo faktycznie jakaś dziwna sprawa.

Profesor Odpowiedział w 1 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

Może dziecko urodziło się bądź skończyło 18 lat? wówczas świadczenie jest podzielne.

Ekspert Odpowiedział w 11 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

Dziecko sie urodzilo 8 czerwca i ma miesiac a nie 18 lat:)

Praktykant Odpowiedział w 11 lipca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania