alimenty
Witam może zadam ponownie pytanie , ostatnie było za bardzo skomplikowane ale to wszystko nerwy ,
A więc tak pani w opiece doliczyła mi do dochodu alimenty zasądzone wyrokiem , lecz te zaległe alimenty mam pismo od komornika z 2015 roku , gdzie wyraznie pisze o wszczęciu egzekucji alimenty zaległe 2000 zł , i tą właśnie kwotę Pani mi dopisała do 2014 jako dochód bo tak jest na wyroku , ale tych pieniedzy nie otrzymałam
Ale otrzymała je Pani pózniej. To tak jak w przypadku dochodów uzyskanych/utraconych. W pewnych okolicznościach nie jest brany pod uwagę wyłącznie dochód z 2014.
Dziękuje za odpowiedz , no coś tam się dowiedziałam ze jest szansa to załatwić , ale komornik musi wystawić zaświadczenie
Urzędnicy sami sie gubią. To pierwszy sezon składania wniosków i podejrzewam ze wielu z nich uczy sie razem z nami jak to funkcjonuje :-). Powodzenia w takim razie życzę.
Teraz dopiero się dowiedziałam o co tak naprawdę im chodzi oni potrzebują zaświadczenia iż nie dostałam żadnych wiecej alimentów w 2014, i że tak pozno poszłam do komornika , ale przecież to jest oczywiste bo gdyby mi spłacił zaległe , to do komornika po co miałabym iść ,a to jest fakt że otrzymałam je pozniej i to dużo pozniej bo w okolicach sierpnia 2015 , więc logicznie uznaje to za dochód z 2015 roku a nie z 2014 .Jak oni sobie mogą to do 2014 doliczyć