moze sie ktos zna odwolalam sie od devyzji z MOPSU

Witam MPOS nie przyznał mi 500zl na dziecko,odwolalam sie do kolegium odwolawczego ale podtrzymali decyzje MOPSU,moze wyjasnie jestem matka samotnie wychowujaca dziecko,pracuje w jednej firmie od marca 2014roku 2 pierwsze umowy mialam na czas okreslony po czym dali mi na czas nie okreslony przyslali mi swiadectwo pracy ,pracuje do tej pory bez ani dnia przerwy w umowach,a oni nie przyznali mi pieniedzy na dziecko jaka tu sprawiedlowosc moge cos jeszcze zroic?Nie znam sie kaplenie na tym

Praktykant Dodał pytanie w 18 lipca 2016 w kategorii DZIECI.
Dodaj komentarz
  • 6 Odpowiedź(i)

Wszystko zależy od tego jakie sa Pani dochody. Jesli przekraczały 800zl na osobę to niestety odmowa była słuszna. Czy na decyzji było jakieś uzasadnienie?

Profesor Odpowiedział w 18 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

Dochody za 2014 mialam takie ze bym dostala ale oni opieraja sie ze jest swiadectwo pracy i dochod utracony ,nie znam sie na tych kodeksach ale niemoge zrozumiec ze nie przyznali nie mam zadnej przerwy w umowach a policzyli mi dochod z lutego 2016

Praktykant Odpowiedział w 18 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

a pracuje w tej samej firmie od marca 2014

Dodaj komentarz

Prosze rodzę napisać co konkretnie podali w uzasadnieniu decyzji. A w tej samej firmie pracuje Pani cały czas na jednej umówię czy była jaka zmiana?

Profesor Odpowiedział w 18 lipca 2016.
    Dodaj komentarz

Byla mniana 2 poprzednie byly na czas okreslony a od stycznia 2016 mam na czas nieokresnony i zwiekszony etat do calegoa mialam 3/4

Dodaj komentarz

Dochód wyliczony prawidłowo- zmiana z 3/4 etatu do całego, zatem utrata i uzysk.

Ekspert Odpowiedział w 19 lipca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania