moze sie ktos zna odwolalam sie od devyzji z MOPSU
Witam MPOS nie przyznał mi 500zl na dziecko,odwolalam sie do kolegium odwolawczego ale podtrzymali decyzje MOPSU,moze wyjasnie jestem matka samotnie wychowujaca dziecko,pracuje w jednej firmie od marca 2014roku 2 pierwsze umowy mialam na czas okreslony po czym dali mi na czas nie okreslony przyslali mi swiadectwo pracy ,pracuje do tej pory bez ani dnia przerwy w umowach,a oni nie przyznali mi pieniedzy na dziecko jaka tu sprawiedlowosc moge cos jeszcze zroic?Nie znam sie kaplenie na tym
Wszystko zależy od tego jakie sa Pani dochody. Jesli przekraczały 800zl na osobę to niestety odmowa była słuszna. Czy na decyzji było jakieś uzasadnienie?
Dochody za 2014 mialam takie ze bym dostala ale oni opieraja sie ze jest swiadectwo pracy i dochod utracony ,nie znam sie na tych kodeksach ale niemoge zrozumiec ze nie przyznali nie mam zadnej przerwy w umowach a policzyli mi dochod z lutego 2016
a pracuje w tej samej firmie od marca 2014
Prosze rodzę napisać co konkretnie podali w uzasadnieniu decyzji. A w tej samej firmie pracuje Pani cały czas na jednej umówię czy była jaka zmiana?
Byla mniana 2 poprzednie byly na czas okreslony a od stycznia 2016 mam na czas nieokresnony i zwiekszony etat do calegoa mialam 3/4
Dochód wyliczony prawidłowo- zmiana z 3/4 etatu do całego, zatem utrata i uzysk.