Rozstanie w nieformalnym zwiazku a wspólne zamieszkanie.
Witam. Moja sytuacja wygląda następująco. Mam dziecko prawie 3 letnie z byłym (od jakiegoś czasu) partnerem. Problem jest taki iż mamy wzięty wspólny kredyt na mieszkanie z którego żadne z nas nie chce się wyprowadzić. Ja nie mam gdzie się wyprowadzi, bo z mojej pensji (najniższa krajowa) nie byłabym wstanie niczego wynająć. Dodatkowo nie mam co liczyć ze spłacona już przez 3 lata cześć mieszkania zostanie mi zwrócona po wyprowadzce. Były partner wraca mi 1/2 wszystkich zakupów na dziecko ale nie mamy to w żaden sposób uregulowane. Moje pytanie jest następujące czy pomimo tego że mieszkamy z byłym partnerem w 1 mieszkaniu mogę się starć o 500+ czy muszę się wyprowadzić i wystąpić o alimenty żeby mi się dopiero należało ?Witam. Moja sytuacja wygląda następująco. Mam dziecko prawie 3 letnie z byłym (od jakiegoś czasu) partnerem. Problem jest taki iż mamy wzięty wspólny kredyt na mieszkanie z którego żadne z nas nie chce się wyprowadzić. Ja nie mam gdzie się wyprowadzi, bo z mojej pensji (najniższa krajowa) nie byłabym wstanie niczego wynająć. Były partner wraca mi 1/2 wszystkich zakupów na dziecko ale nie mamy to w żaden sposób uregulowane. Moje pytanie jest następujące czy pomimo tego że mieszkamy z byłym partnerem w 1 mieszkaniu mogę się starć o 500+ czy muszę się wyprowadzić i wystąpić o alimenty żeby mi się dopiero należało ?