WNiosek WYPLATA
Witam może któraś rodzina miała podobny problem, sprawa jest taka, że w 2014r osiagalam dochody większe niż powinny byc. Zlozylam o utratę dochodów oraz udowodnilam ze w czasie teraźniejszym nie mam pracy oraz że jestem samotnie wychowujaca matką. Ostatni dokument został dowieziony 8.07.16 wiec w poniedziałek dokumenty zostały wysłane do głównej siedziby. Wypłaty 500+ w Gdańsku juz były 26 oraz 27 lipca jednak ha nie otrzymałam. Czy tzn ze mój wniosek zostal odrzucony? Pozdrawiam
Jeszcze dodam ze w kwietniu został wysłany wniosek.
A otrzymała juz Pani decyzje? Ona poprzedza wyplate pieniędzy.
No właśnie nis dostalam a moje znajome dawno dostaly zwroty itp itd a odpowiedz dopiero później
Wpierw powinna przyjść decyzja, ktora określi czy swiadczenie zostało przyznane czy nie. Jesli mops zadał uzupełnienia wniosku i dostarczyła Pani te dokumenty 8 lipca to rozpatrzenie wniosku moze jeszcze chwile potrwać. Prosze natomiast sie nie martwić, jesli swiadczenie zostanie przyznane i wniosek został złożony przed 1 lipca to dostanie Pani wyrównanie od kwietnia. Prosze nie patrzeć na to, jak to było u znajomych bo każdy wniosek jest rozpatrywany indywidualnie. Jesli sa wymagane dodatkowe wyjaśnienia, trwa to dłużej.
Właśnie w mopsie mowili ze góra dwa tygodnie. To jest maksymalny czas. No coz czekam dalej. Dziękuję bardzo za pomoc. 🙂