Odmowa+500
Witam. Dostałam odmowę +500 Jestem samotna matka w 2014 roku nie pracowałam.Otrzymywała alimenty na syna 430zl oraz rodzinne. W 2015roku podjęłam pracę od listopada do marca tego roku a od kwietnia zasiłek chorobowy do 10 sierpnia tego roku. To dochód utracony ponieważ z dniem 31 marca umowa o pracę się skończyła i nie została przedłużona. Czy słusznie zostało moje dziecko potraktowane? Proszę o pomoc. Chce pisać odwołanie.Dziękuję pozdrawiam.
Kiedy pani składała wniosek? Przed przejściem na zasiłek czy po nim? Czy informowała pani o ustaniu zatrudnienia?
Aktualnie jak wyglada Pani sytuacja jesli chodzi o prace i dochody?
Aktualnie do 10 sierpnia chorobowe. Później już tylko alimenty na syna i rodzinne.
do Guzik_z_petelka – pani napisała, że od kwietnia ma tylko zasiłek chorobowy do 10 sierpnia tego roku. Jasne jest więc, że wniosek był składany już po utracie pracy. Proszę koniecznie składać odwołanie, dobrze by było, jakby w odwołaniu pomógł ktoś biegły. Na MOPS nie ma co liczyć, coś mam przeczucie, że samorządowe kolegia odwoławcze pójdą po linii MOPSów. Nie spodziewałbym się od nich “pomocy” i “zrozumienia” (kolejne obowiązki, to pójdą po najmniejszej linii oporu). Liczyłbym tylko na dobrze napisane odwołanie wraz z udokumentowaniem (może pomóc).
Bardzo pani współczuję – w tym przypadku 500+ to byłaby spora pomoc.
Nie napisała pani jakie miała dochody i jaki to był zasiłek chorobowy?
Witam.Potrzebuje pomocy jak napisać to odwołanie? Chciałabym poinformować ze zasiłku chorobowego miałam 1400zł plus alimenty 430zł czy mogę wogole pisać odwołanie? Aktualnie nie mam już zasiłku chorobowego.