dochód

witam.niby zaliczyłam sie na 500+ na dwoje dzieci.składajac wniosek w kwietniu dokładnie 14 powiedziano mi za moje pierwsze dziecko sie nie załapie poniewaz pracuje w tym roku.w 2014 od wrzesnia do grudnia byłam na stazu unijnym a od stycznia do czerwca 2015na umowie zleceniu pozniej na umowie o prace do grudnia.od stycznia 2016 do 21 kwietnia znowu na zleceniu.gdybym nie pracowała to by sie nalezało tez temu pierwszemu.zrezygnowałam z pracy 21 poniewaz zarabiałam na umowe zlecenie 900 zł po odciagnieciu na paliwo wyszło 600 wiec pierwsze dziecko sie załapało ale juz nie w kwietniu ale od maja kazano sie zarejestrowac jako bezrobotna wiec tak zrobiłam.dostałam oferte pracy w domu opieki na umowe o prace.czy znowu zabiora mi 500+na drugie dziecko??skoro dochod do 500+ niemiał byc z tego roku?

Praktykant Dodał pytanie w 30 sierpnia 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

We wniosku jest wyraźnie napisane że każda zmianę dotyczącą zarobków nalezy zglosić. W przeciwnym wypadku, przy składaniu kolejnych wniosków i tak wyjdzie na jaw że zaczęła Pani zarabiać i będzie Pani musiała zwrocić nienalezycie pobrane świadczenie. Wraz z odsetkami. Owszem rokiem bazowym jest 2014 ale z uwzględnieniem utraty/uzyskania dochodu z lat kolejnych.

Profesor Odpowiedział w 31 sierpnia 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania