Moje dochody się zwiększyły

Witam.  W związku z tym iż moje dochody za 2014 rok nie przekraczały 800 zł na członka rodziny ( mam przyznane do września tego roku alimenty z funduszu) to załapałam się na 500 zł na pierwsze dziecko. Obecnie więc otrzymuję po 1000 zł miesięcznie( mam dwójkę pociech). Aktualnie podczas obliczeń dochodu do funduszu okazuje się,że moje dochody przekraczają 900zł na osobę.  Czy wobec tego mogę mieć cofnięte 500zł na jedno z dzieci? Czy może dojść do sytuacji,że będę musiałą zwrócić otrzymane już pieniądze? Dodam,że nie zmieniałam pracy od 2011 roku. Moje dochody poszły w górę z racji podwyżek i premii,które przyznał pracodawca.

Praktykant Dodał pytanie w 2 września 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 4 Odpowiedź(i)

zalezy jak to jest ujete w regulaminie  wynagrodzenia

Ekspert Odpowiedział w 3 września 2016.
    Dodaj komentarz

Tzn.? Nie rozumiem?

Praktykant Odpowiedział w 3 września 2016.
    Dodaj komentarz

zle sie wyraziłam. nie doczytałam.przepraszam. zmiana dochodów ze stounku pracy w tym momencie nie ma wpływu na 500 plus. jednakże uzyskane alimenty z funduszu nalezy zgłosić jako uzyskanie dochodu aby urzad przeliczył czy dochody z roku 2014 plus obecne alimenty daja prawo do swiadczenia na pierwsze dziecko

Ekspert Odpowiedział w 3 września 2016.
    Dodaj komentarz

Czy w 2014r. pobierała Pani alimenty z Funduszu Alimentacyjnego? Jeżeli nie, to nie można traktować tego jako dochód uzyskany i nie należy doliczać do obecnego okresu zasiłkowego.

Ekspert Odpowiedział w 5 września 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania