ryczałt a faktyczny zarobek ?

Witam czy jeśli mój miesięczny przychód to miedzy 10 a 17 tys (jestem na  RYCZAŁCIE i zakup towaru+ sprzedaż jest traktowane jako mój przychód w całości to nie ma szans bym dostała +500 .)

Powiem jeszcze ze w księgowości przez mój błąd wysyłka towarów była ujmowana na fakturze przeze co musiało to zostać wliczone jako przychód…

Jetem samotna matka ojciec płaci alimenty.

Na dzień dzisiejszy mój wniosek jest odrzucony ,ale uważam ,ze niesłusznie tylko nie wiem jak to udowodnić ile faktycznie zarobiłam na zakupionym towarze.,a nie było to więcej jak 2 tys.

Praktykant Dodał pytanie w 3 września 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

Dochód na ryczałcie oblicza sie wg zasady.

Przychód – należny zryczałtowany podatek dochodowy, – składki na ubezpieczenia społeczne, – składkę na ubezpieczenie zdrowotne

jezeli błedny był przychód to najpierw powinna być jego korekta  w US. Na ” piękne oczy” nic sie nie uzyska. Pisze Pani ” jak mam udowodnic?” Dopóki nie bedzie korekty w US nic Pani nie udowodni. To tak samo jakbym na umowie o prace miała wyngrodzenie a pracodawca by mi go nie wypłacał. Moge podac pracodawce do sądu ale formalnie zarabiam ile zarabiam

Ekspert Odpowiedział w 4 września 2016.
    Dodaj komentarz

Jeżeli prowadzi Pani firmę na ryczałcie, to zapewne wypełniała Pani oświadczenie- zał. 3.

Ekspert Odpowiedział w 5 września 2016.
    Dodaj komentarz

A ile dzieci Pani posiada? Bo jeśli dochodu bylo ok. 2000zł to przy jednym dziecku i tak się Pani nie załapie bo wychodzi po 1000zł na osobę

Profesor Odpowiedział w 5 września 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania