Terminy – Decyzja w związku ze zmiana miejsca zamieszkania

Witam!

Pytanie dotyczy jak w temacie. Zmieniłam miejsce zamieszkania i oczywiście zgłosiłam właściwemu organowi. Czy na ponowne wydanie decyzji( z poprzedniego została uchylona) znowu muszę czekać 3 miesiące czy obowiązują w takim wypadku inne terminy?

Pozdrawiam

Konsultant Dodał pytanie w 8 września 2016 w kategorii ZASADY.
Dodaj komentarz
  • 4 Odpowiedź(i)

Nie, na wydanie decyzji jest 30 dni od złożenia kompletnego wniosku.

Miałabym prośbę czy mogłaby mi Pani napisać z jakich artykułów została uchylona decyzja z poprzedniego GOPSu?

Ekspert Odpowiedział w 8 września 2016.
    Dodaj komentarz

art. 27 ust. 1. oraz art. 65 ust. 1 oraz art. 243. jest jeszcze fuulll tych artykułów ale te są właśnie podawane w uzasadnieniu.

To mam jeszcze pytanie. Moja decyzja jest wydana 23.08 – dzwoniąc do nich otrzymuje informacje ze decyzja jest jeszcze kontrolowana? i czy wypłata pieniędzy również jest w tych 30 dniach?

Pozdrawiam

Konsultant Odpowiedział w 8 września 2016.
    Dodaj komentarz

Jeżeli wniosek złożony do 10. to wypłata do końca miesiąca, jak po 10-tym to do końca przyszłego miesiąca

Ekspert Odpowiedział w 8 września 2016.
    Dodaj komentarz

No to bardzo dziwne…. Wniosek złożyłam do 10… decyzja wydana 23,08 a jak dzwonie Pani mi mówi, że maja na to 3 tygodnie czyli na ta kontrole oraz ze pieniądze otrzymam 25,09 czyli za dwa miesiące… ale terminy się nie zgadzaja…

Konsultant Odpowiedział w 8 września 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania