CZY JEST SENS ODWOŁANIA
WITAM. Wczoraj otrzymałam decyzje odmowną przyznania świadczenia. Po obliczeniach okazało się że przekroczyłam 800 zł o 157.04 zł. Ale na mój dochód roczny składają się jeszcze zapomogi, o które pisze w zakładzie pracy w związku z trudną sytuacją materialną. Mój miesięczny dochód netto w roku 2014 wynosił 1347,23. Co robić?!!!
Ciężko powiedzieć nie widząc dokumentów i wydruku o dochodach z US.
Odwołać się można zawsze ma Pani takie prawo.
Właśnie się zastanawiam, ponieważ kryterium jest jasno postawione. Biorą dochód z całego roku. Jestem pracownikiem cywilnym w sferze budżetowej. Miesięczna pensja jest głodowa ale korzystam z zfśs- zapomogi, dofinansowanie do wczasów itp. Są to rożne kwoty ale wszystkie są opodatkowane i zaliczają się do rocznego dochodu i dlatego przekroczyłam próg. Ale nie pisze o zapomogę żeby się wzbogacić tylko ze względu na trudną sytuację. Te jednorazowe zastrzyki gotówki są mi pomocne na uzupełnienie ciągłego debetu na koncie i szczerze mówiąc mało co moja rodzina odczuwa tą gotówkę. Szkoda że nie jest brana pensja miesięczna, bo wyżyć za nią nie robiąc debetów i długów graniczy z cudem. Wiem że wiele osób jest w podobnej sytuacji tylko czy nasze dzieci są gorsze, albo nie potrzebują ubrań i nie mają żołądków?!