500+ na pierwsze dziecko żyjąc w konkubinacie

Witam, nie wiem czy wybrałam dobrą kategorię- jeśli nie to z góry przepraszam.

Proszę o pomoc. Mamy z partnerem jedno dziecko, mieszkamy u moich rodziców i nie mamy ślubu. Chciałam złożyć wniosek o 500+ jako samotnie wychowująca z dochodem nieprzekraczającym 800 zł na osobę, ponieważ otrzymuję 1000 zł macierzyńskiego.  Czy jest możliwość, że wniosek zostanie rozpatrzony pozytywnie? Dodam,  że partner nie jest u mnie zameldowany. Planujemy kupić mieszkanie, ale wtedy chciałam już zrezygnować z pobierania 500+, ponieważ w razie kontroli wyjdzie już na jaw ,  ze mieszkamy razem i cała nasza trójka jest zameldowana w jednym mieszkaniu. Wiele osób mi mówi, że mam składać , kilkoro, że nie. Sama już nie wiem. No i czy da się w jakiś sposób zrezygnować póżniej z tego świadczenia , gdy już kupimy mieszkanie i bedziemy wszyscy w nim zameldowani?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Praktykant Dodał pytanie w 28 września 2016 w kategorii RODZICE.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

Prosze nie składać wniosku jako matka samotnie wychowująca dziecko, bo nie jest to prawda. Mops ma swoje sposoby na weryfikowanie takich informacji i jesli otrzyma Pani swiadczenie i wyjdzie na jaw ze podała Pani fałszywe informacje, swiadczenie bedzie trzeba zwrócić w całości wraz z odsetkami. Meldunek nie ma żadnego znaczenia, mozna byc zameldowanym i na Marsie a ważny i tak jest tylko adres zamieszkania.

Profesor Odpowiedział w 29 września 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania