Potrzebne dokumenty

Witam,

chciałabym złożyć wniosek o świadczenie 500+ na pierwsze dziecko. Jestem osobą bezrobotną a obecny dochod mojego partnera (nie męża) równa się najniższej krajowej.  Jakie konkretnie dokumenty powinnam dołączyć do wniosku? PITy za 2014 ( czy już 2015) rok, obecne zaświadczenie o dochodach partnera,  moje zaświadczenie z Urzędu Pracy? Bardzo proszę o pomoc, bo gubię się w tej papierologii 😉

Pozdrawiam,

Weronika.

Praktykant Dodał pytanie w 1 października 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)
    Najlepsza odpowiedź

To zależy jak wyglądała sytuacja finansowa partnera od 2014 do dzisiaj. Jeśli po 2014 była zmiana pracodawcy to trzeba dołączyć zaświadczenie o dochodach za drugi przepracowany miesiąc U Pani sytuacja jasna bo jest Pani bezrobotna wiec w teorii nic Pani nie dołącza, oprócz świadectwa pracy z ostatniego miejsca zatrudnienia.

Profesor Odpowiedział w 3 października 2016.
    Dodaj komentarz

A co jeżeli od 01.09.2016 pracodawca dał mu nową umowę na okres nieokreślony (poprzednia była na okres dwóch lat)? W rezultacie nie wiem nawet pierwszej wypłaty obowiązującej od nowej umowy… Co prawda cały czas zarabia najniższą krajową. Jak to wtedy uzupełnić?

Praktykant Odpowiedział w 4 października 2016.
    Dodaj komentarz

czy pracodawca wystawił mu świadectwo pracy?

Jesli tak to musi przedstawic zaswiadczenie o zarobkach za pazdziernik

jesli nie- to nic nie trzeba zgłaszac, poniewaz jest to kontynuacja dotychczasowej pracy

Ekspert Odpowiedział w 5 października 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania