Dochód utracony, potrzebne dokumenty na 1 dziecko

Witam,

Mam umowę o prace na czas nieokreślony.  W lutym 2015 urodziłam syna i od tego czasu przebywałam na tzw rocznym macierzyńskim otrzymując 80% wynagrodzenia. Następnie wybrałam zaległy urlop oraz przysługujący za 2016r. Od 1go czerwca jestem na urlopie wychowawczym, który jest rozplanowany min. do 30.09.2017.  W związku z tym zaistniał u mnie dochód utracony. Chciałabym złożyć wniosek o 500+.  Jakie dokumenty powinnam dołączyć do wniosku? Mąż ma działalność gospodarczą. Posiadamy 1 dziecko. U mnie od 01.06.2016 urlop wychowawczy-  dochód utracony.  (Dochód w przeliczeniu na os jest netto czy brutto? Czy i jaki dokument powinnam uzyskać potwierdzający mój urlop wychowawczy. Z którego roku powinien być PIT jeżeli złoże wniosek na przełomie październik/listopad?)

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Praktykant Dodał pytanie w 10 października 2016 w kategorii WNIOSKI.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

Mąż oświadczenie o dochodach z działalnosci za rok 2014 ( jezeli od tego czasu ciagle ja prowadzi)

Pani – zaswiadczenie od pracodawcy o udzielonym urlopie wychowawczym, zadnego Pitu Pani nie musi przedstawiac, ( zakładam ze od 2014 roku racuje Pani w jednym miejscu)

Dochód na osobe jest dochodem netto

Ekspert Odpowiedział w 12 października 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania