rodzina wedlug 500+
Mam dwojke dzieci, jedno z poprzedniego malzenstwa i jedno ze zwiazku bez slubu. Obecnie nie jestem w zwiazku z ojcem drugiego dziecka, sama wychowuje dwojke dzieci. Wniosek skladal moj byly partner, z uwagi na stan mojego zdrowia. Pani urzedniczka kazala mu rowniez dopisac sie do rodziny skoro jest ojcem drugiego dziecka (mimo ze nie zyjemy razem). i tak o to, nie otrzymalam 500 mimo niskiego dochodu, poniewaz policzono jego dochody. Mam rozumiec, ze skoro uznaje sie go za czesc rodziny, to skladajac rozliczenie podatkowe w przyszlym roku moze dopisac sobie i swoje dziecko i drugie moje, aaa i jeszcze mnie bo w koncu JESTESMY RODZINĄ. Czy to dziala tylko w jedna strone i rodzina sa wszyscy bez slubu zeby nie dac 500zl ale w innych aspektach prawnych rodzina juz nie bedziemy? W jaki sposob mam udowodnic ze nie zyjemy razem?
Ma Pani zasadzone alimenty? To byłby najlepszy dowód na to, ze nie jesteście razem. Jesli nie i dodatkowo były partner składał w Pani imieniu wniosek, podejrzewam ze urzędnik pomyślał sobie ze próbuje Pani wyłudzić swiadczenie podając nieprawdziwe dane.