Bardzo proszę o pomoc

W czerwcu tego roku moj ojciec złożył wniosek o przydzielenie 500+ na mnie i na mojego brata(wg zasad nie przekraczamy progu)lecz niestety wniosek odrzucono,gdyż zabrakło umów o pracr.Moj ojciec przeszedł się wiec do pracownicy mopsu,zeby ta mu powiedziala o WSZYSTKICH potrzebnych dokumentach.Wziął więc swoją umowę,matka pracowała dorywczo więc umowy nie posiadała.Wniosek znowu odrzucono,gdyż brakowało pitu za 2014(pracownica mopsu nie poinformowala o obowiązku składania tego papieru)Więc moj ojciec go zlożył,matka w międzyczasie dostała pracę na umowę.Ojciec zlożył więc ten pit.Kolejny raz go odrzucono,gdyż umowa matki została podpisana w trakcie rozpatrywania wniosku,poproszono o umowę matki,ojciec ją dostarczył.Wniosek znowu odrzucono,gdyż była na czas nieokreślony,i nie były podane jej dokładne zarobki(jedyne,ze pracuje 6zl/h).Poproszono o dokładną liczbe godzin przepracowanych,jednak szef mojej mamy okazał się dupkiem,i owego papieru niedostarczył,gdyż “nie mial czasu”.Gdy po dwóch tygodniach zwłoki moj tata poszedl do mopsu,powiedzieli mu,że pieniądze z wyrównania przepadły.Moj tata złożyl wniosek bez wyrównania coś koło 1 pazdziernika,lecz zeby pozytywnie rozpatrzono wniosek trzeba dokladna liczbe przepracowanych godzin z sierpnia.Ironią jest to,że interes padł we wrzesniu,wziązku z czym moja mama została wzolniona we wrzesniu.Więc mam pytania;Dlaczego chcą zaświadczenie z sierpnia,skoro już jest pazdziernik i nie prosimy o wyrównanie(które wg pracownicy mopsu przepadło)?czy ono naprawdę przepadlo?W domu się nie przelewa wiec 1000zl bylby ogromnym zastrzykiem pieniędzy.pozdrawiam

Praktykant Dodał pytanie w 23 października 2016 w kategorii ZASADY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania