Stypendium socjalne + wynagrodzenie za pracę
Witam, wniosek złożony w kwietniu, pozytywnie rozpatrzony ( na pierwsze dziecko)dochod za 2014 r niski że względu na stypendium stażowe z UE który pani w urzędzie powiedziała że się nie wlicza. W kwietniu mąż.stracil pracę (1/2etatu) ja zaś zarabialam w tym roku do połowy marca zarabialam 1850zl brutto, od marca do sierpnia 1950 a teraz 2150brutto. Od października 2015 r do czerwca 2016 r miałam przyznane stypendium socjalne ( studia zaoczne) pani mówiła że sie nie wlicza. Teraz otrzymałam tel czy dochód sie nie zmienił bo jak zmienił sie to.mi 500+ nie przysługuje. Pytanie brzmi czy jeśli teraz dostane stypendium w wysokości 380 zł to 500 + się należy? Wtedy dochód będzie 2150zl brutto+ 380zl ( 3 osoby w. Rodzinie, jedno dziecko) Na dany miesiąc przekracza próg ale jeśli Zlicze dochód brutto z tego roku oraz sumę świadczenia stypendialnego z tego całego roku to ten próg nie będzie przekroczony. Jak to jest ?
2150 brutto to nawet liczac umowe zlecenie studencka to jakies 1850 zł netto +380 stypendium =
2230/3 = 744 zł na osobe < 800 – swiadczenie sie nalezy
Prosze Pamiętac ze do obliczenia dochodu stosuje sie kwoty netto a nie brutto