Dochód a utrat dochodu przez zone
Witam wstatnio dostalismy odmowe swiadczenia, wiem ze ustawa w tym roku wymaga pitu za rok 2014, jednak ponoc jesli zona utracila wszelkie dochody, i zostalem jedynym zywicielem rodziny i kwota nie przekracza 800 zl to swiadczenie sie nalezy. Czy to prawda? W UM powiedziano mi ze przekroczylismy w 2014 r dochud i dlatego nie dostaniemy, córka urodzila sie w styczniu 2015 a zona utracila dochody we wrzesniu tego roku.
Wniosek kiedy był składany? Dołączyli Państwo dowody na to ze żona utraciła dochody jak np świadectwa pracy? Pan od kiedy jest zatrudniony w obecnym miejscu?
Tak wszystkie dokumenty zostaly zlozone, od 2009 pracuje w zakladzie, wniosek skladalismy 25 pazdziernika a odpowiedz dostalismy 21 listopada.
Najwidoczniej Pana dochody jednak były w 2014 wyższe niz 800zl na osobę. Żona nie jest na zasiłku dla bezrobotnych?
Obecnie juz nienie jest wlasnie we wrzesniu jej sie skonczyl, czyli ze tylko zonie nie brali pod uwage dochodow poprzednich z racji ich utraty? A moje normalnie liczyli? Glupie to ze glowa mala.obecnie niew wychodzi nam nawed 700 na glowe ale coz z systemem nie wygrasz
Jesli nie zmieniał Pan pracy to brali pod uwagę tylko Pana dochody z 2014 roku. Jesli przekraczały 2400zl to swiadczenie nie nalezy sie.