Podjecie pracy a 500 plus
Mam skomplikowana sytuacje mialam przyzne 500 plus na pierwsze dziecko teraz podjelam prace i musialam doniesc dochod za pelen miesiac i niestyy przekroczylo mi o niewiel dochody poniewaz mialam nadgodziny ktorych w przyszlym miesiacu juz napewno nie bedzie , nie wiem jak to zalatwic mam polowe etatu wiec niewielkie pieniadze ktore po tych nadgodzinach troche nadskoczylo tlumaczylam paniom w mops ze to taka jednorazowe a potem bedzie sama sucha wyplata bez nadgodzin, pracodawca nie zgadza sie zeby wypisac osobno zaswiadczenie za pol etatu a osobno na nadgodziny nie mam pojecia co zrobic ..sytuacje mam trudna a tutaj spowodu jednego miesiaca odbiora mi swiadczenie , pajie w mops stwierdzily ze przyszle miesiace nie sa wazne tylko ten nieszczesny ostatni miesiac moze ktos mial podobnie?
.
Niestety Pani z mopsu maja racje. I to nie jest kwestia ich złej woli, tylko postępowanie zgodnie z przepisami ustawy o programie. Takich przypadków jak ten jest mnóstwo. Nadgodziny, premia czy bony świąteczne odebrały wielu ludziom szanse na swiadczenie. Mimo, ze wydaje sie to niesprawiedliwe, jest zgodne z prawem.
Czy obowiązkiem jest zgłaszanie podjęcie pracy? Ja od lutego też zaczynam pracę i na pewno mi przekroczy