ile czekac na decyzje o 500+
Pisalam do Was jakis czas temu odnosnie 500+ , skladalam wniosek do MOPSu 4.04.2016 …13.06.2016 poszedl do ROPSu…dzis jest 2.01.2017 a ja nadal czekam na decyzje -kobieta kazala dzwonic po info w lutym!!!
Witam mam ta sama sytuacje ciagle czekam na odpowiedz, nie wiem czy to jest zgodne z prawem tyle czekac…
Podobno mają 3 miesiące.
ktos tu na forum napisal mi ze ROPS nie ma okreslonego czasu tak jak MOPS. Dla mnie TO ŻENADA…mam dzwonic na koniec lutego czy przyszly papiery z Niemiec jesli nie to oni wyslą ponaglenie…i co znowu 3 miesiace na odpowiedz? Dostałam pismo 16 listopada ze wyslali zapytanie do Niemiec czy tam nie pobieram świadczen. Niemcy maja 3 miesiace na odp i potem znowu ROPS miesiac…to juz bedzie ROK jak bede czekac!!! W KWIETNIU POWINNAM JUZ ZŁOZYC WNIOSEK NA KOLEJNY ROK…. i co znowu ROPS bedzie wysylam zapytanie do Niemiec czy nie pobieram,skoro ppismo chyba przyjdzie w kwietniu?! Czy bedzie sie liczyło to ,które wlasnie otrzymają????
jestem na tym samym etapie tez czekam, W kwietniu 2016 skladalam wniosek na dwoje dzieci i dzis mija 10 mies i cisza !czekam dalej
dlatego sie tak dlugo czeka jak ktos z malzonkow pracuje za granica no moj maz w czechach pracuje no i tak to wyglada ale dla mnie to jest nienormalne to wszystko za dlugo trwa!
jest 20.01 i nadal nic 🙁 Jak tam u was?