jaki czas ma ROPS na odesłanie decyzji o 500+
Kochni, to znowu ja…przypomne , składałam wniosek 4.04.2016 dzis mamy 30.01.2017 a ja nadal nie mam decyzji w sprawie 500+…przeciez to jest nienormalne! Czy ktos sie na tym zna,zaraz trzeba bedzie składac kolejne wnioski a ja jeszcze nie mam decyzji z tamtego roku!!! Ktoś cos wie????
Ja też złożyłam wniosek w kwietniu. Dzisiaj pojechałam do Ropsu i okazało się że teczka nie ruszona
No to ładnie.Ja dzwoniłąm wczoraj to Pani poinformowała mnie ,ze mijaja 3 miesiace i nie dostali pisma z Niemiec …wiec wyslą ponaglenie…to w ciagu 3 tyg powinno przyjsc i potem oni czyli ROPS ma jeszcze miesiąc zeby udzielic mi odpowiedzi…
a ja napisalam skarge tam gdzie trzeba:) wiec dostalam list z odpowiedzia i z katowic dzwonili ??Pani powiedziala ze chca decyzje dac ale potrzebuja jeszcze umowy meza od stycznia bo nie doslalam, wiec czekam na decyzje .powiem ze tez czekam od kwietnia a maz za granica pracuje w czechach wiec napisz skarge do ministerstwa rodziny,pracy i polityki spolecznej
Wojewoda nie przekazał marszałkowi pieniędzy na obsługę programu Rodzina 500 plus
Ta decyzja oznacza, że program 500 plus będzie realizowany kosztem innych świadczeń rodzinnych, a samorząd województwa nie dostanie na ten cel ani złotówki – mówi marszałek Jacek Krupa. – Uważam, że to skandaliczna i nieodpowiedzialna decyzja – zabieranie samorządom pieniędzy z jednego zadania, aby dofinansowywać drugie, ma się nijak do wcześniejszych zapowiedzi rządu. W praktyce będziemy musieli dopłacić do obu zadań i nagle znaleźć w budżecie sporą sumę pieniędzy – dodaje marszałek.
a na śląsku to już w ogóle chyba brakuje na 500 + więc skargi niewiele dadza jak niema kasy
.”Marszałek województwa śląskiego Wojciech Saługa zaapelował do polityków PiS o doprowadzenie do zapewnienia środków na obsługę części programu 500 plus. Jak podkreślono, obecnie pieniędzy – łącznie z pierwotnie przewidzianymi na cały 2017 r. – starczy najwyżej do połowy lutego.”Samorząd województwa obsługuje część programu 500 plus w zakresie zadania zleconego – koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego”