Wyliczenie dochodu

Witam

Wraz z małżonką chcielibyśmy złożyć wniosek na 500+. Czytaliśmy już masę artykułów i przeglądaliśmy masę ustaw i już jesteśmy zieloni. Rozumiem, że do rozliczenia dochodu bierze się pod uwagę rok 2014. Powiedzcie mi, czy jest szansa, żebyśmy otrzymali finansowanie 500+.

Dochód miesięczny małżonki z tytułu umowy o pracę wynosił około 2200 zł netto, małżonka nadal pracuje w tej samej firmie.

Ja pracowałem w 2014 od stycznia do września na umowach zleceniu przedłużanych co miesiąc lub co 2 tygodnie. Następnie od września do listopada pracowałem w innej firmie na umowie o pracę, gdzie odszedłem za porozumieniem stron do innej pracy. W listopadzie zacząłem pracę na podstawie umowy o pracę i pracowałem do sierpnia 2015  r i umowa została rozwiązana za porozumieniem stron.

Czy w takim przypadku będzie brany pod uwagę cały mój dochód z 2014 i mojej małżonki z 2014 r? Czy będzie brany dochód tylko mojej małżonki a mój uwzględniony jako utracony dochód?

Pozdrawiam
Wiktor

Praktykant Dodał pytanie w 5 lutego 2017 w kategorii ZASADY.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

Będzie brany pod uwagę tylko dochód małżonki. U Pana dochód utracony. I tyle – jeżeli w tej chwili tylko żona pracuje. Należy też pamiętać, że w przypadku otrzymania świadczenia wychowawczego 500+ należy w każdym momencie zgłaszać zmiany, np. podjęcie pracy.

Specjalista Odpowiedział w 7 lutego 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania