500 + a umowa zlecenie

Witam… W Listopadzie przeprowadziłam sie z corka i partnerem. Z dniem 23 listopada podjełam pracę. Umowa zlecenie. Umowa wazna do 31 grudnia 2016r. Aktualnie mam teraz nowa umowe zlecenie na rok. W grudniu zgłosiłam do starego ops fakt wyprowadzki i podjecia pracy przeze mnie. Zamkneli moje sprawy. Przesłali moje papiery do do gminy w ktorej aktualnie mieszkamy. Starałam sie o 500+ Dostarczyłam wynagrodzenie za grudzien 2016r. Podliczyli moj dochod + dochod partnera i sie okazało ze przekroczylismy dochód. Czy powinnam dostawać świadczenie wychowawcze na córkę. Za wszelkie odpowiedzi dziękuje

Praktykant Dodał pytanie w 9 lutego 2017 w kategorii DZIECI.
Dodaj komentarz
  • 2 Odpowiedź(i)

Rozumiem ze w rodzinie jest jedno dziecko. Obowiazuje wiec was kryterium dochodowe. Trudno wiec cokolwiek odpowiedzieć skoro nie podała Pani ani zarobków partnera ani swoich. Poza tym jesli nowa umowa zaczęła sie w styczniu,,to trzeba dostarczyć zaświadczenie za luty. Skoro umowa sie skończyła, dochody za grudzień sa utracone.

Profesor Odpowiedział w 9 lutego 2017.
    Dodaj komentarz

Czy ta nowa umowa zlecenie od stycznia jest u tego samego pracodawcy? Jeśli tak to jest to kontynuacja zatrudnienia.

Jeśli kryterium dochodowe zostało przekroczone po uwzględnieniu dochodu uzyskanego to świadczenie na pierwsze dziecko się nie należy.

Trudno coś więcej tutaj powiedzieć bo jak wspomniała wyżej  katarzyna1985 nie znamy dokładnych dat i kwot.

Konsultant Odpowiedział w 13 lutego 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania