Z urlopu wychowawczego na 3/4 etatu

Witam mam pytanie odnośnie zmiany umowy o prace z calego etatu na 3/4….Obecnie jestem na urlopie wychowawczy (płatnym) i (mam utracony dochod) przez co pobieram 500+ i wychowawcze wrazw z rodzinnym na pierwsze dziecko…Obecnie Maz ma najnizsza krajową i caly etat…Jak wroce do pracy przed 1 wrzesnia 2017 roku i bede pracowala na 3/4 etatu w tej samej firmie (Zanim zaszlam w ciaze i bylam na urlopie macierzyńskim i wychowawczym.).. Tylko bede miala nowy aneks do umowy na 3/4 etatu,a umowe mam do grudnia 2017r…Jesli chodzi o 500+ to wiem ze pod uwage jest brany dochód za rok 2014…Dodam ze w roku 2014 r..maz nie pracowal przez 2 miesiac a ja bylam na urlopie macierzynskim rok czasu na 80%……Chcialabym sie dowiedziec czy dostane nadal 500+ na pierwsze dziecko jesli bede pracowala na 3/4 etatu a moze to za duzo i musze pracowac na 1/4 etatu….??? Wyczytalam na forum ze jesli nie zostalam zwolniona w tej firmie w ktorej nadal pracuje ( nastapilo przerwanie umowy o prace czyli nie dostalam swiadectwa pracy)tzn ze moj dochod nie zostal utracony to prawda???? A jesli zostalabym zwolniona na miesiac lub dwa po urlopie wychowawczym to dostalabym dalej 500+…..NIE CHCE, SKLADAC KOREKTY DLATEGO PYTAM W PROST…Czy 3/4 etatu wystarczy (Czy to za duzo…)a moze 1/2 etatu wystarczy???PROSZE O ODPOWIEDZ!!!!!! Z gory dziekuje!!!!!

Konsultant Dodał pytanie w 14 lutego 2017 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania