500 plus utrata dochodu

w 2014 bylam na umowie o prace.

od 2016 roku jestem na umowie zlecenie  przez co utracilam dochod

jakie dokumenty mam dolaczyc do wniosku?

Praktykant Dodał pytanie w 6 marca 2017 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 5 Odpowiedź(i)

Świadectwo pracy, ostatnia umowe zlecenia i zaświadczenie o zarobkach za drugi przepracowany miesiąc.

Profesor Odpowiedział w 6 marca 2017.
    Dodaj komentarz

torche sie moze zle wyrazilam. 2014 umowa o prace. 2016  -2 miesiace umowa o prace pozniej do konca roku umowa zlecenie.  nastepnie urodzilam dziecko i chwili obecnej jestme na macierzynskim. z prawnego puntku widzenia nie jestem juz pracownikiem tej firmy, czy w tej sytuacji mam skladac swiadcesto i zaswiadczenie za zleceniowke z 2016 roku czy jednak  za 2014 rok i zrobic z tego utrate calkowita?

Praktykant Odpowiedział w 6 marca 2017.
    Dodaj komentarz

No faktycznie pierwszy post mocno okrojony w informacje. ..

Bedzie potrzebne świadectwo pracy i umowa zlecenie. Oba dochody utracone. Bedzie brany tylko pod uwagę zasiłek macierzyński jako dochód uzyskany. Nic nie pisze Pani o partnerze czy mężu. Jesli jest Pani samotna matka, to rownież alimenty bedą dodane.

Profesor Odpowiedział w 6 marca 2017.
    Dodaj komentarz

tak jestem samotna matka ale alimentow nie mam.  co do macierzynskiego to tka naprawde jeszcze go nie mam. zlozylam tylko wniosek ktory jest rozpatrywany

Praktykant Odpowiedział w 6 marca 2017.
    Dodaj komentarz

jak będzie macierzyński  OPS  raczej poprosi o zaświadczenie/ decyzje  z ZUS i dochód uzyskany  z następnego miesiąca

Doradca Odpowiedział w 7 marca 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania