500 plus utrata dochodu
w 2014 bylam na umowie o prace.
od 2016 roku jestem na umowie zlecenie przez co utracilam dochod
jakie dokumenty mam dolaczyc do wniosku?
Świadectwo pracy, ostatnia umowe zlecenia i zaświadczenie o zarobkach za drugi przepracowany miesiąc.
torche sie moze zle wyrazilam. 2014 umowa o prace. 2016 -2 miesiace umowa o prace pozniej do konca roku umowa zlecenie. nastepnie urodzilam dziecko i chwili obecnej jestme na macierzynskim. z prawnego puntku widzenia nie jestem juz pracownikiem tej firmy, czy w tej sytuacji mam skladac swiadcesto i zaswiadczenie za zleceniowke z 2016 roku czy jednak za 2014 rok i zrobic z tego utrate calkowita?
No faktycznie pierwszy post mocno okrojony w informacje. ..
Bedzie potrzebne świadectwo pracy i umowa zlecenie. Oba dochody utracone. Bedzie brany tylko pod uwagę zasiłek macierzyński jako dochód uzyskany. Nic nie pisze Pani o partnerze czy mężu. Jesli jest Pani samotna matka, to rownież alimenty bedą dodane.
tak jestem samotna matka ale alimentow nie mam. co do macierzynskiego to tka naprawde jeszcze go nie mam. zlozylam tylko wniosek ktory jest rozpatrywany
jak będzie macierzyński OPS raczej poprosi o zaświadczenie/ decyzje z ZUS i dochód uzyskany z następnego miesiąca