Wyplata nadgodzin w jednym miesiacu

Witam. Sytuacja jest śmieszna wręcz komiczna. Nasza rodzina składa się: ja , mąż i nowonarodzony syn. Nasz dochód na członka rodziny nie przekracza 800zl w żadnym miesiącu poczynając od 2014 do teraz. Ja od prawie dwóch lat pracuje na pół etatu w jednej firmie. 07.09.16 dostalam ostatnia umowę z tej firmy dlatego też Pani z mopsu chce dochód za kolejny miesiac. W każdym miesiącu dostaje wypłatę ok 900zl. 10.10.16 dostalam wypłatę 899zl natomiast 10.11.16 dostalam wyrównanie za nadgodziny 1380zl. Zawsze w pracy za nadgodziny dostaje wolne dni. W listopadzie dostalam większa wypłatę bo od 08.16 byłam na ł4 z powodu ciąży i musieli mi to wypłacić bo co 4 miesiące mają okres rozliczeniowy nadgodzin w mojej firmie. Te nadgodziny zrobiłam w czerwcu i lipcu. W październiku byłam na ł4 więc nie mogłam fizycznie pracować i zarobić więcej. Na stronie mopsu jest napisane ze w przypadku uzyskania dochodu po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy potrzeba wysokość dochodu uzyskanego z miesiąca następującego po miesiącu w którym dochód został osiągnięty. Czyli umowę mam od 07.09.16 i ja 10.10 dostalam na konto 899zl. Ale Pani powiedziała ze liczy się to ze wypłatę za październik dostalam w listopadzie czyli było to 1380zl. Przez ten jeden feralny miesiąc nie dostanę swiadczenia. Będę się odwoływać. Ale czy na następny okres rozliczeniowy gdzie rokiem bazowym będzie 2016 one będą brały znowu pod uwagę ten jeden miesiąc czy dochód z całego roku?

Praktykant Dodał pytanie w 14 marca 2017 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania