Czy będę musieć zwrócić 500+
Witam.
Uzyskaliśmy świadczenie 500+ na 1 dziecko. Nasz dochód nie przekraczał 800 zł. W pewnym momencie ja podjęłam pracę na umowę zlecenie,która trwała 3 miesiące i kilka dni. Potem już nie pracowałam i tak jest do tej pory.Z tych 3 miesięcy w 2 dwóch z nich dochód przekroczył 800 zl o ok.100 zł. Niestety nie zgłosiłam tego,po prostu nie wiedziałam,myślałam iż liczy się dochód roczny. Czy w związku z tym będę musiała zwrócić pobrane świadczenie za te 2 miesiące w których nasz dochód przekroczył próg dochodowy?
A na decyzji przyznającej świadczenie nie ma informacji o tym, że należy zgłaszać zmiany w dochodach? Jest. Tłumaczenie że się nie wiedziało raczej nie przejdzie.
Niech Pani zgłosi się teraz do mopsu, zanim sam się dopatrzy. Prawdopodobnie trzeba będzie zwrócić.
Może i jest,przyznaję się bez bicia,że nie czytałam. Nie mam zamiaru się uchylać od zwrotu tłumaczeniami,chciałam się tylko zorientowaćBędę to wygląda. Będę składać teraz wniosek o przyznanie na ten rok,to zgłoszę i zobaczę jak sprawa się potoczy. Jeśli trzeba będzie zwrócić to to zrobię.