Ryczałt a 500+

Witam czy 500+należy się na pierwsze dziecko niepełnosprawne ja jestemna świadczeniu pobieramy świadczenie z tytułu niepełnosprawności syna a mąż otworzył firmę jednoosobowa i jest ryczałtowcem od połowy maja tego roku czy należy na  się 500+?

Praktykant Dodał pytanie w 16 sierpnia 2017 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

rozumiem ,że pobiera Pani zasiłek na dziecko te 1200 zł ( nie wiem ile dokładnie ) pit za 2016 rok męża ( jeśli pracował ) ,Pani dochody za 2016, i dochody męża z działalności przedstawione na zaświadczeniu za 2 mieś.  z US powinien mąż uzyskać oświadczenie, że jest na działalności (jaki procent ) 5,5%, 2% ,3% musi to byś wyszczególnione .

Specjalista Odpowiedział w 17 sierpnia 2017.
    Dodaj komentarz

Dziękuję za odpowiedź ja pobieram świadczenie na syna 1400 złotych mąż w zeszłym roku nie pracował i nie rozliczalismy Pit bo nie było dochodów czy US jest w stanie wydać takie zaświadczenie za 2 miesiące? Max jest na 5,5% ryczałtu

Praktykant Odpowiedział w 17 sierpnia 2017.
    Dodaj komentarz

za te dwa , lub 3 miesiące mąż powinien napisać oświadczenie jaki dochód osiągnął za te miesiące( trza to z głową zrobić ,żeby sobie nie zaszkodzić ), plus świadczenie na syna .

Specjalista Odpowiedział w 18 sierpnia 2017.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania