Umowa o zlecenie a 500+
Witam
Byłam dzisiaj w gminie gdzie system wygenerował moje dochody za cały rok 2016, jednakże wyświetla się ze dochody osiągałam tylko od momentu podpisania umowy o oracę czyli od czerwca. W związku z czym przekraczam próg 800zł. Co w takim wypadku jeżeli od początku roku pracowałam na umówie o zlecenie i dochody brane są pod uwagę od początku roku ale dzielone tylko przez 6 miesięcy ?
Proszę o pomoc
Pracowała , Pani cały rok ,ale umowa została podpisana w czerwcu, więc formalnie i legalnie dochód jest za pół roku ,bo do czerwca pracowała Pani ,ale ” na czarno ” bez umowy.
Ale ja posiadam podpisane umowy o zlecenie od początku roku
I również rozliczałam się z tamtych umów
No tak ,ale w systemie jest ,że dochód ma Pani za Pół roku ,zleceniodawca jakieś wałki robił ,skoro pracowała pani 12 miesięcy ,a w papierach legalnie jest pół roku.
A czy jest jakaś różnica zw byłam studentka wtedy gdy pracowałam na umówię o zlecenie ?
NIE MA ZNACZENIA, UMOWĘ NALEŻAŁO PODPISAĆ ZARAZ PO ZATRUDNIENIU, BO KTO MĄDRY PRACUJE CAŁY ROK I PODPISUJE UMOWĘ NAWET ZLECENIE W POŁOWIE TRWANIA PRACY ? PANI POWINNA DOMAGAĆ SIĘ UMOWY OD ZARAZ ,A TERAZ PROBLEM ,BO JEST TAK JAK JEST ,DOCHÓD PRZEKRACZA I FURTKA DO ZASIŁKU, BY Z NIEGO KORZYSTAĆ ZAMKNIĘTA…
Przepraszam bardzo ale nigdzie nie napisałam zw pracowałam cały rok u tego samego pracodawcy . Pio okresie próbnym 3 miesięcy dostałam umowę o prace. Temat uważam za zamknięty ponieważ za okazaniem pitu świadczenia uzyskałam .