program 500+ jak obliczyc dochody i co bedzie brane pod uwage
Witam
Mam pytanie odnosnie programu 500+. Mam jedno dziecko w czerwcu urodze drugie. Chcialam zapytac co wliczac do dochodu poniewaz maz w 2014 roku przez pierwsze pol roku pracowal w jednej firmie po czym sie zwolnil i kolejne pol roku pracowal w innej i pracuje tam do dnia dzisiejszego. Natomiast ja w 2014 nie pracowalam tylko odbylam staz o 1.09.2014 do 30. 01.2015 po czy zostalam zatrudniona tj od 01.02.2015 i pracuje tam do dnia dzisiejszego obecnie jestem na zwolnieniu bo jestem w ciazy. Pani w MOPSie powiedziala mi ze meza dochody z pierwszego polrocza sa utracone bo sie zwolnil tylko wlicza sie drugie polrocze pracy gdzie jest do dzis i dzieli sie to na 6 miesiecy. Moj staz ze tez jest jako dochod utracony i nalezy wliczyc pierwsza cala wyplate badz druga jak zostalam zatrudniona w 2015. Tylko nie wiem czy dobrze to rozumiem meza dochod netto po odliczeniu podatku, zaliczki skladki zus i skladki spoleczne za 6 miesiecy pracy + do tego moja jedna wyplata np z lutego bardz marca wynik tego podzielic na 6 miesiecy i podzielic na 3 osoby czy dobrze to rozumiem troche niejasna jest sprawa dla mnie z ta moja wyplata ? prosze o odpowiedz