Brak decyzji i co dalej.
Witam. A co zrobić w przypadku braku decyzji .. Czekałam dwa miesiące w końcu zadzwoniłam 15.10 dowiedziałam się, że brakuje dokumentów. 20 .10 otrzymlam wezwanie. Więc nie zdążą do końca października. I co wtedy mam zrobić?
Może zdążą, kwestia indywidualna. Znam przypadki kiedy osoba doniosła brakujące dokumenty i na drugi dzień miała decyzję. Nie ma reguły. Proszę jak najszybciej uzupełnić braki.
Dziękuję. Przeczytałam wszystko na ten temat. Więc decyzja decyzja ale pieniążki również powinnam otrzymać do końca października. W zeszłym roku miałam ten sam problem i starszylam ich ustawa. Dopiero po interwencji kierownika otrzymałam wypłatę świadczenia. Także tutaj wiadomo, że nie zdążą dlatego myślałam, że ktoś będzie miał jakiś pomysł jak to przyspieszyć. Pozdrawiam
Zamiast pisać na forum, proszę jak najszybciej donieść brakujące dokumenty.
Często składacie wnioski niekompletne, a potem, płacz i zgrzytanie zębami.
A ja w poniedziałek trafiłem na rozbrajającą szczerość po drugiej stronie słuchawki w MOPS Wrocław. Pani poinformowała mnie że decyzji nie ma jeszcze i nie mam na co liczyć pomimo że składałem 22.09 a jest 4.12 bo się nie wyrabiają i nie wiadomo kiedy będzie bo Pani u siebie na biurku nie widzi mojego wniosku a w sumie być powinien, no akcja jak z Misia: “nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobisz…”