Termin wydania decyzji
Witam, wczoraj otrzymaliśmy decyzję z OPS. Wniosek skladalismy we wrzesniu wiec decyzja powinna byc wydana do 30 listopada i taka data jest na dokumencie. Natomiast data stempla pocztowego jest 5 grudnia. Czy Decyzja została wydana więc w terminie ? Pytam bo datę na dokumencie można wstawić dowolną a dzwoniłam pod koniec listopada oraz w pierwszych dniach grudnia do OPS i wiem że kierownik która wydaje decyzję była na urlopie. Podejrzewam że na jej powrót czekali. Inna sprawa to fakt że praktycznie skopiowali decyzje z tamtego roku która jak i tym razem była odmowna. Dotyczy ona wniosku o świadczenie na drugie dziecko gdzie pierwsze dziecko jest z pierwszego małżeństwa i opieka jest pół na pół jednak nie ma takiego zapisu w orzeczeniu o rozwodzie. Poprzednim razem świadczenie ostatecznie zostało przyznane gdyż udowodnilsmy że faktycznie dziecko jest wychowywane i utrzymywane wspólnie. Bardziej jednak interesuje mnie tutaj termin decyzji i czy jest to temat którym mogę zakwestionować decyzję?