Czy nalezy mi sie wyrownanie?
Witam. Koncem wrzesnia zlozylam wniosek o przyznanie swiadczenia 500+ w MOPS-ie. W tym czasie bylsmy juz w trakcie rozwodu (dostarczylam kopie pisma z sadu o tym,ze maz zlozyl pozew o rozwod i zostalam powolana na swiadka w tej sprawie) moj wniosek uwzglednial mnie i syna jako czlonkow rodziny. Pieniadze nie zostaly nam wyplacone poniewaz panie w MOPS zadaly wyroku o rozwodzie. Rozwod dostalismy 22 grudnia. 5 stycznia 2018 r. Ksero wyroku donioslam do MOPS-u bez pieczatek, poniewaz wyrok sie jeszcze nieuprawomicnil i panie nie chca wyplacic mi pieniedzy. Ponad to informuja mnie,ze nie otrzymam wyrownania za 3 mc roku 2017r piniewaz jest juz rok 2018 i minely 3 mc od momentu kiedy skladalam pismo o przyznanie swiadczenia 500+. Nie moge sie z tym zgodzic poniewaz pani informowala mnie,ze nie zaleznie kiedy dostane wyrok o rozwodzie nalezy mi sie wyrownanie a ponad to wyrok zapadl 22.12.2017 r wiec zmiescilam sie w 3 miesiacach o ktorych mowa. Chcialabym wiedziec czy MOPS mial prawo nie wyplacic mi pieniedzy z programu mimo,ze mialam dokument potwierdzajacy,ze jestem w trakcie rozwodu.