sprawa o alimenty dłużej niż 3miesiace
witam na początku grudnia wniosłam wniosek o 500plus z tytułu samotnego wychowywania dziecka. sprawę w sądzie o przyznanie alimentów złożyłam już 2 i pół miesiąca temu i dziś dowiedziałam się że sprawa odbędzie się 11 kwietnia. 2 lub 3 tyg temu dostałam list z mopsu że mam im dostarczyć orzeczenie z sądu w przeciągu 3 miesięcy. Ale sprawa odbędzie się za prawie 3 miesiące A kiedy dostanę decyzję nie wiem. co jeśli nie dostarczew mopsie orzeczenia w ciągu 3 miesięcy że anulujamój wniosek czy co mogę zrobić w tej sytuacji. proszę pomozcie. dodam że nie byliśmy malzenstwem. dziecko ma nazwisko ojca. I ojciec dziecka mieszka w Anglii. błagam pomocy!!!
Witam, ja dostarczyłam w przeciągu 3mcy tytuł wykonawczy tzn. Zabezpieczenie ale w mopsie stwierdzili ze przyznane jest od grudnia a nie od września jak składała wniosek i nie dostane zwrotu nie wiem po co dają 3 mce skoro takie problemy, oczywiście zamierzam się odwoływać, a w opisanym przypadku czytałam, że ktoś wnioskować o przedłużenie terminu do czasu rozprawy sądowej ale co mops to inne zasady.
No właśnie co ja mam zrobić jeśli wiem że napewno przekroczy mi 3 miesiące na to żeby dostarczyć to orzeczenie z sadu