Odliczenie alimentow od dochodu rodziny

Witam 馃檪 Sytuacja wyglada nastepujaco聽 :

Mam z partnerem jedno dziecko , jestem osoba bezrobotna ,

partner pracuje

placi alimenty na dziecko z poprzedniego zwiazku

Czy alimenty placone na dziecko z poza rodziny odliczane sa od dochodu naszej rodziny ? Jezeli nie to dlaczego ? Poniewaz dostalam odmowna decyzje w ktorej nie odliczyli nam聽 alimentow placonych na rzecz pierwszego dziecka mojego partnera.聽 Kazali pisac decyzje do SKO聽 ?聽 Dodam ze dolaczylam wszystkie dowody wplat alimentow z kilku poprzednich lat .

Praktykant Doda艂 pytanie w 26 marca 2018 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowied藕(i)

A do艂膮czy艂a Pani wyrok s膮du lub ugod臋 od mediatora, na podstawie kt贸rej partner p艂aci alimenty?

Profesor Odpowiedzia艂 w 26 marca 2018.
    Dodaj komentarz

Tak wyrok sadowy i dowody wplat byly dolaczone. Nie rozumiem wiec dlaczego mamy sie odwolywac do SKO czy alimenty nie sa odliczane czy Panie robia nam na zlosc ?

Praktykant Odpowiedzia艂 w 26 marca 2018.
    Dodaj komentarz

Dodam ze w tej samej instytucji do zasilku rodzinnego odjeli nam od dochodu te alimenty a do swiadczenia 500 plus nie chca pozniewaz jak twaierdza tam nie robilo nam to roznicy bo rodzinne sie nie nalezalo a gdy tutaj odejma to swiadeczenie bedzie sie nalezec … Troche chyba nie zgodnie z prawem聽 Czy ja jestem w bledzie ? POniewaz moi znajomi sa w podobnej sytuacji i alimenty na 2 dzieci ktore placi ojciec maja odliczane od dochodu . Wiec wlasnie ciezko mi to pojac … I co mam napisac w takim odwolaniu do SKO ? (Aby nam te alimenty uwzglednic )

Praktykant Odpowiedzia艂 w 26 marca 2018.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowied藕

Zamieszczaj膮c odpowied藕 zgadzasz si臋 z warunkami u偶ytkowania