Czy odbiorą mi 500plus?

Moje pytanie dotyczy 500plus. Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym, wychowuje je sama ich ojciec płaci alimenty, 2 miesiace temu urodzilam trzecie dziecko , ktorego ojcem jest moj obecny partner. W momencie gdy zgłaszałam trzecie dziecko zablokowano mi całkowicie wypłatę 500plus, w zwiazku z tym iz nie wliczyłam wczesniej dochodów obecnego pratnera. Moje pytanie dotyczy tego od kiedy musialam wliczac jego dochody skoro nie mieszkal ze mną. Wg PAń z urzędu wynika ze liczą od momenty jakby 9 miesiecy przed narodzinami dziecka.(wtedy juz mialam wliczac jego dochody, mimo ze nie jest ojcem dwojki wczesniejszych dzieci). PRoszę o informację w jaki sposob powinnam liczyć dochody zanim urodzilo sie moje trzecie dziecko. Moje pytanie dotyczy 500plus. Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym, wychowuje je sama ich ojciec płaci alimenty, 2 miesiace temu urodzilam trzecie dziecko , ktorego ojcem jest moj obecny partner. W momencie gdy zgłaszałam trzecie dziecko zablokowano mi całkowicie wypłatę 500plus, w zwiazku z tym iz nie wliczyłam wczesniej dochodów obecnego pratnera.
Moje pytanie dotyczy tego od kiedy musialam wliczac jego dochody skoro nie mieszkal ze mną. Wg PAń z urzędu wynika ze liczą od momenty jakby 9 miesiecy przed narodzinami dziecka.(wtedy juz mialam wliczac jego dochody, mimo ze nie jest ojcem dwojki wczesniejszych dzieci). PRoszę o informację w jaki sposob powinnam liczyć dochody zanim urodzilo sie moje trzecie dziecko.

Praktykant Dodał pytanie w 22 maja 2018 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 1 Odpowiedź(i)

Twój nowy partner ma jedno dziecko.Na to dziecko nie należy wam się 500 plus

Praktykant Odpowiedział w 28 maja 2018.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania