Liczenie dochodu Separacja

Witam . Jestem ojcem trojga dzieci . Pierwsza dwójka już jest pełnoletnia trzecie dziecko jest niepełnoletnie. Jestem z żoną w separacji  ustanowiona przez sad mam naliczone alimenty przez sąd . Mieszkam z nimi . Czy przy składaniu wniosku będą liczone tylko moje dochody czy dochody żony też będą wliczane jeśli to ja złoże wniosek ? .

Konsultant Dodał pytanie w 21 marca 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 4 Odpowiedź(i)

Skoro to pan ma naliczone alimenty, to dziecko znajduje się pod opieką matki. W takiej sytuacji nie może pan złożyć wniosku o 500 zł na to dziecko.

Ekspert Odpowiedział w 21 marca 2016.
    Dodaj komentarz

No dobrze ale jak żona będzie składać to moje dochody będą liczone czy tylko jej ?

Konsultant Odpowiedział w 21 marca 2016.
    Dodaj komentarz

Tylko jej, ponieważ na ten moment nie jesteście państwo razem.

Ekspert Odpowiedział w 22 marca 2016.
    Dodaj komentarz

Witam mam 2 dzieci i zasadzone alimenty stracane przez komornika od MEZA jestesmy w seperacji ale mieszkamy z MEZEM  w jednym mieszkaniu  nie prowadzimy wspolnego gospodarstwa on zyje ze swojej wyplaty ja z alimentow i swiadczenia pielegnacyjnego dziecko jest niepelnosprawne  jakie dochody beda brane do obliczania 500+   ????? alimenty i pielegnacyjne czy  tez dolicza wynagrodzenie MEZA  bo mieszkamy w 1 mieszkaniu ??? prosze o odpowiedz dziekuje

Praktykant Odpowiedział w 22 maja 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania