zmiana pracy na gorzej płatną
Mam dwójkę małoletnich dzieci. Mój mąż od grudnia 2015 r. zaczął nową pracę, w innym zakładzie pracy, niestety gorzej płatną. Poprzedni stosunek pracy ustał 30 listopada 2015, lecz jeszcze w grudniu mąż dostał trzymiesięczną odprawę i kiedy wziąć by ją pod uwagę, to w skali roku dochód w 2015 r. przekroczy nam próg 800 zł. Na tą chwilę dochód w naszej rodzinie nie przekracza 800 zł netto. Czy w tej sytuacji mogę starać się o pieniążki też na pierwsze dziecię?
Rokiem bazowym jest rok 2014, a nie 2015. Wszelkie zmiany są brane pod uwagę. Do wyliczenia dochodu potrzebny będzie Pit-11 za 2014 r. , świadectwo pracy ze starego zakładu pracy, umowa o pracę z nowego zakładu pracy, zaświadczenie o dochodach za następny miesiąc od rozpoczęcia pracy (jeśli zaczął od grudnia 2015 to za styczeń 2016 r). A Pani pracuje ? Jest bezrobotna ?
Od lipca 2015 jestem.na urlopie macierzynskim/rodzicielskim i otrzymuje 80% wynagrodzenia.
W roku 2014 oboje z mezem pracowalismy i jezeli by liczyc dochod na 3 osoby bo drugoego dziecka jeszcze wtedy nie mielismy yo przrkraczamy prog 800 zl.
Ale rozumiem ze moge zlozyc wszystlie te dokumenty o ktorych pani wspomniala i czekac za decyzja czy na pierwsze przyznają?