CCo jeśli teraz straciłam pracę w 2014 miałam duże dochody???? Mam dwoje dzieci

Witam,

Jestem matka dwójki dzieci. Straciłam pracę w 2016 w styczniu i brakuje mojej rodzinie  na życie. Jeśli kryterium dochodowe trzeba wykazać za 2014 r to nie dostaniemy wsparcia na pierwsze dziecko bo w 2014 r oboje dobrze zarabialiśmy. W tym roku mamy trudną sytuację materialną … Jak ubiegać się o wsparcie także na pierwsze dziecko ??? Ze względu na złą sytuację w tym roku??????

Praktykant Dodał pytanie w 25 marca 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 4 Odpowiedź(i)

Rok 2014 jest jedynie rokiem bazowym, utracone dochody są odliczane. Czy w tej chwili są Państwo zarejestrowani jako bezrobotni ? Jeśli tak to : do wniosku załączyć Pit-11 za rok 2014  pana i pani, świadectwo pracy pana i pani (to poświadczy utratę dochodów) oraz zaświadczenie z UP, że jesteście Państwo zarejestrowani.

Specjalista Odpowiedział w 25 marca 2016.
    Dodaj komentarz

Dziękuję za odpowiedź… dodam że mąż pracuje to ja miałam umowę o prace do stycznia 2016 r. i obecnie jestem na zasiłku chorobowym po ustaniu okresu zatrudnienia.  Ponieważ chorowałam pracodawca nie przedłużył mi umowy o pracę która wygasła. Jakie dokumenty w takim razie mam przedstawić ? z zusu?

Praktykant Odpowiedział w 25 marca 2016.
    Dodaj komentarz

No właśnie

Praktykant Odpowiedział w 26 marca 2016.
    Dodaj komentarz

A jeżeli masz bardzo małe dochody to dają jeszcze na psa

Praktykant Odpowiedział w 26 marca 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania