Ja mam taki dylemat,jestem i byłam berobotna bez prawa do zasiłku,zawsze zajmowała się domem i dzieckiem.Żyje w konkubinacie z ojcem dziecka (6lat).Mój partner pracuje już od kilku lat na czarno, także nie mamy żadnych dochodów do przedstawienia z Urzedu skarbowego.Nadmienię jeszcze ze pobieram zasiłek rodzinny na syna.Jak oni do tego podejda??? Czytałam że będę musieli zrobić wywiad ale kto mops I na czym ten wywiad ma polegać ?????

Monikaaaa

Praktykant Dodał pytanie w 31 marca 2016 w kategorii AKTUALNOŚCI.
Dodaj komentarz
  • 2 Odpowiedź(i)

Witam,

po pierwsze mając dane dotyczące zasiłku rodzinnego powinni je wziąć pod uwagę. Po wtóre wywiad MOPSu polega na tym, iż pracownik socjalny przyjdzie  do Państwa celem rozpytania.

Specjalista Odpowiedział w 1 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz

Co za głupoty roman piszesz jakiego rozpytania?
    Do kazdego maja przychodzić celem rozpytania, zastanow sie skad ludzi wezmą.
    Jej facet robi na czarno i nie ma tak naprawde dochodu wiec nic nie musi przedatawiac, jedynie facet moze zarejestrowac sie jako bezrobotny i ona pokaze w mopsie ten kwit i tyle.
    Znam ludzi po fikcyjnych rozwodach, samotne matki dostajace rozne zapomogi a mieszkaja z facetami dalej, nikt nigdy im wywiadu nie robił.

Konsultant Odpowiedział w 15 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania