jakie dokumenty potrzebne
Witam serdecznie. Chce zlozyc wniosek na pierwsze dziecko. Moja sytuacja wyglada nastepujaco. Zyje z ojcem dziecka bez slubu, w 2014 roku bylam zatrudniona na umowe na caly etat od wrzesnia,po urodzeniu dziecka od 29 pazdziernika przeszlam na urlop macierzynski na rok,umowa skonczyla mi sie we wrzesniu 2015 roku. Moj partner w 2014 roku pracowal przez pewien okres w jednej firmie, nastepnie po zwolnieniu sie zatrudnil w innej. Od 2015 roku czerwca podjelam prace w innej firmie na umowe zlecenie po czym od grudnia jestem na umowie na pol etatu do chwili obecnej,natomiast ojciec mojego dziecka jakos 2-3 miesiace temu zmienil prace. Z pitu 2014 dochod nie przekracza nam 800zl na osobe i w chwili obecnej tez nie. Tylko nie bardzo wiem jakie musze zlozyc teraz dokumenty oprocz pitu za 2014. Bardzo prosze o pomoc
Za 2014 żadne z was nie przedstawia dokumentów o dochodach, mops ma w nie wgląd. Za 2015 Pantwa pity mogą się przydac. Chociaż jak nie ma tu utraty dochodu… nie wiem czy będzie to konieczne.
a czy umowa o prace moja bedzie konieczna? i jezeli chcialabym skladac wniosek przez internet to zadych zalacznikow nie musze dodawac?
Jeśli złoży Pani przez Internet to zostanie wezwana do uzupełnienia braków ;-). Za każdą zmianą pracy powinno być złożone świadectwo pracy, żeby można było te dochody “utracić”, z aktualnej pracy zaświadczenie o dochodach z miesiąca następnego po podjęciu pracy, np. jeśli praca luty 2015 to zaświadczenie marzec 2015 ( w zaświadczeniu dochody brutto, netto, od kiedy praca). Do tego Pit 11 za 2014, ksero dowodu, ksero aktu ur. dziecka.
Te wszystkie papiery zarowno ode mnie jak i od ojca dziecka?
od Pani i od ojca