Pobieram na dziecko zasiłek rodzinny. Czy jak zostanie mi przyznany zasiłek wychowawczy te 500 zł to przestanę dostawać zasiłek rodzinny czy to nie ma nic wspólnego?

Zasiłek

Konsultant Dodał pytanie w 1 kwietnia 2016 w kategorii AKTUALNOŚCI.
Dodaj komentarz
  • 2 Odpowiedź(i)

Nie ma nic wspólnego ;-). 500 + nie wlicza się do dochodu. Będzie Pani pobierała obydwa świadczenia :-).

Specjalista Odpowiedział w 1 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz

ja wysłalam do ministerstwa gdzie zajmują sie programem 500plus pytanie w sprawie 500plus a wys.alimentów minął miesiąć nikt nie raczył mi udzielić odpowiedzi za 1,5 mca mam sprawe apelacyjna w sądzie bo tatuś nie chce płacić zasądzonych alimentów sadze że sprawa programu 500plus bedzie poruszona potrzebuję podstaw prawnych by właściwie się ustosunkować poniewaz uwazam iz jesli w nierozbitej rodzinie 500zł nie jest traktowane jako dochów rodzice nie są z tego powodu zwolnieni od dotychczasowych wydatków ma to pomóc by mogli zapewnic dzieciom więcej tak samo powinno się to miec do dzieci z rodzin rozbitych jesli pomoc z programu 500plus umniejszy mi alimenty to ja rezygnuje z tych pieniędzy bo  z zasady uwazam że “len smierdzący” jakim jest ojciec moich dzieci powinien dokładac sie do ich utrzymania.

Praktykant Odpowiedział w 12 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania