Pobieram na dziecko zasiłek rodzinny. Czy jak zostanie mi przyznany zasiłek wychowawczy te 500 zł to przestanę dostawać zasiłek rodzinny czy to nie ma nic wspólnego?
Zasiłek
Nie ma nic wspólnego ;-). 500 + nie wlicza się do dochodu. Będzie Pani pobierała obydwa świadczenia :-).
ja wysłalam do ministerstwa gdzie zajmują sie programem 500plus pytanie w sprawie 500plus a wys.alimentów minął miesiąć nikt nie raczył mi udzielić odpowiedzi za 1,5 mca mam sprawe apelacyjna w sądzie bo tatuś nie chce płacić zasądzonych alimentów sadze że sprawa programu 500plus bedzie poruszona potrzebuję podstaw prawnych by właściwie się ustosunkować poniewaz uwazam iz jesli w nierozbitej rodzinie 500zł nie jest traktowane jako dochów rodzice nie są z tego powodu zwolnieni od dotychczasowych wydatków ma to pomóc by mogli zapewnic dzieciom więcej tak samo powinno się to miec do dzieci z rodzin rozbitych jesli pomoc z programu 500plus umniejszy mi alimenty to ja rezygnuje z tych pieniędzy bo z zasady uwazam że “len smierdzący” jakim jest ojciec moich dzieci powinien dokładac sie do ich utrzymania.