Stop na Wypłaty świadczeń wszystkim

500+ tak tylko zmiana wyplat. Dla osób pracujących dopłatą 500zl do pensji na kazdę dziecko. Dla osób nie pracujacych Drugi wariant talony imienne na ojca matke dzieci i zakaz kupowania jakiego kolwiek alkoholu do zrealizowania w sklepach. I ograniczenie wypłat. Wyplacac tylko osobom tym co naprawdę potrzebują. Po odliczeniu kosztów podstawowych czynsz prąd woda gaz z pensji to co zostaje kwota 1tys na osobę jeśli nie przekracza przyznać jeśli przekracza nie przyznawać.

Praktykant Dodał pytanie w 3 kwietnia 2016 w kategorii AKTUALNOŚCI.
Dodaj komentarz
  • 3 Odpowiedź(i)

W zasadzie to jest 500 zł dla dziecka. Pierwsze “bogate” nie dostaje, bo dostanie od rodzica, a następne “bogate” dostaną, żeby zachęcać do mnożenia się 😉

Praktykant Odpowiedział w 4 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz

To jest wlasnie niesprawiedliwe ze rodzina ktora (zarabia dobrze) i ma 3 dzieci dostanie na drug i trzecie mimo swoich dobrych zarobkow a samotnej matce na pierwsze dziecko sie sprawdza jej dochody,powinni prosic a swiadczenia dochodow wszystkich skladajacych  rozpatrzac kto tak naprawde potrzebuje….W ogole podejrzewam ze ten program dlugo niepotrwa po roku powiedza ze skaczyly sie pieniadze….

Praktykant Odpowiedział w 18 kwietnia 2016.
    Dodaj komentarz

Ja np nie pracuje, jestem na urlopie wychowawczym, nie wracam do pracy bo nie mam babci, która pomoże, a najmłodsza córka jest astmatykiem i bardzo nie podoba mi się stygmatyzowanie, że jak ktoś nie pracuje to pije i zakazać kupowania alkoholu. I tym co pracują dać do wypłąty a jak nie to talony… Ta ustawa i tak powiększa podziały społeczne, a wg tej zasady byłyby one jeszcze większe.

Nie każdy niepracujący to pijak i zbir 😉

Konsultant Odpowiedział w 7 maja 2016.
    Dodaj komentarz
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania