Czy mogę się ubiegać o świadczenie??

Witam.

Jestem samotną matką jednego dziecka która nie posiada wniosku o alimenty gdyż mamy zamiar wziąć ślub z ojcem dziecka ( nie prędko)  więc raczej alimenty mamy uzgodnione między sobą gdyż żyjemy na tzw. konkubinacie, czy w tym przypadku wliczam ojca dziecka do dochodu rodziny czy nie?? ( Jeżeli tak to od 2014 roku skoro córka się urodziła w 2015??)

Drugie pytanie czy dochód rodziny z 2014r. w przypadku mojego i dziecka, skoro córka urodziła się w 2015r. dochód z 2014r. liczony jest jako  jeden członek rodziny czy dwie osoby??( Jeżeli ojciec jest doliczony to jako trzy osoby czy dwie??)

Trzecie pytanie w 2014-2015 kończyłam studia więc mój dochód był znacznie obniżony poprzez płacenie czesnego czy to też jest brane pod uwagę? ( w 2015 urodziłam dziecko)??

I moje czwarte pytanie jeżeli brane jest dochód w 2014 to znaczy czy tylko dochód w 2014 czy od roku 2014??? Miałam dość często zmieniane prace albo wogóle ich nie miałam i byłam bezrobotna niezarejestrowana w urzędzie pracy czy muszę okazywać wszystkie umowy z w/w roku rozliczeniowego czy wystarczy tylko dochód z urzędu skarbowego , pitu itp??

Praktykant Dodał pytanie w 11 kwietnia 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania