Witam Czy mogę liczyć na 500+ Gdy jestem mężatka ale nie jestem już z mężem od 6lat ale on jest całkowicie pozbawiony Praw rodzicielskich
Witam Czy mogę liczyć na 500+ Gdy jestem mężatka ale nie jestem już z mężem od 6lat ale on jest całkowicie pozbawiony Praw rodzicielskich Witam Czy mogę liczyć na 500+ Gdy jestem mężatka ale nie jestem już z mężem od 6lat ale on jest całkowicie pozbawiony Praw rodzicielskich
Jeśli Pani dochód nie przekracza 800zł brutto na osobę (dochód dzielony na 2 osoby) to tak.
Nie przekracza mój dochód bo nie pracuje tylko,że w mojej gminie twierdzą że musze mieć jego dochód a Ja nie mam z nim żadnego kontaktu. więc nie wiem co robic
A pokazała pani w gminie dokument o utracie praw rodzicielskich przez ojca?
Formalnie jesteście rodziną, toteż gmina chce zsumować Wasze wspólne dochody i obliczyć dochód na osobę dzieląc na 3.
Tylko formalnie ale on jest pozbawiony Praw to sam fakt. Przecież to Ja wychowuje dziecko i jest ze mną więc jak mam mieć jego dochód nie rozumiem tego skoro nie mam z nim kontaktu 6 lat bo tak jak pisałam jest w więzieniu.
No właśnie o zakładzie karnym nie było wcześniej mowy. Gmina wie o tym?
Tak Gmina o tym wie i mimo to chce uzyskać dochód
Gminie zapewne chodzi o dochody z 2014r, jeśli już wtedy przebywał w więzieniu to wystarczy dokument mówiący o tym, a jeśli nie przebywał… to chyba już tylko pozostaje kontakt z mężem …