stypendium
witam mam pytanie czy stypendium wlicza sie do dochodu czy nie wyczytałam ,ze stypendium doktoranckie sie wlicza córka w 2014 r. otrzymała z urzedu miasta zasiłek szkolny, który otrzymała jednorazowo ze wzgledu na trudną sytuację rodziny mąż stracił prace i ja wtedy tez nie pracowałam żadnego pitu wtedy nie dostałam do urzędutego tez nie ro zliczałam dzis czytając ustawe znalazłam wzmianke tylko o stypendium doktoranckim czy ktos pomoze jak to jesst? jeśli sie nie bedzie wliczac zmieszcze sie w progu dochodowym jesli sie wliczy nie dostaniemy prosze o szybką odpowiedź
Tego stypendium się nie wlicza, można je jedynie zdeklarować w załączniku nr2 że było pobierane ale nie będzie brane pod uwagę przy wyliczaniu dochodu.
tak w załączniku nr 2 musiałam wpisac i kwote i ze to szkolny czy moge miec pewność ze nie bedzie on wliczony jest jakis paragraf czy coś decyzje nadal jeszcze nie mam a juz nie mam siły zastanawiam czy w naszym mopsie są oni tak poinformowani czy co dziękuje bardzo za wszelkie informacje
To będzie dochód utracony ponieważ był pobierany w 2014 roku a w chwili obecnej już go nie ma i nie ma podstaw aby wliczać go do Państwa obecnego dochodu.
jutro pójde jeszcze raz do mopsu bo albo są źle poinformowani, bo dochody za 2014 dzieli sie na 12 miesiecy i ilosc osób w rodzinie tak?( to nawet gdyby juz go wzieli to dochody za 2014 moje i meza są utracone bo wtedy pracowalismy w 2015 nie i mąz zaczął od marca znowu wiec te 500 zasiłku szkolnego powinno byc podzielone na 12 miesiecy i 3 osoby i dopiero dodane to miesiecznego dochodu za marzec tak? czyli w 2014 było 500 zł dochodu podzielone na 12 miesiecy i 3 osoby to: 14 zł a dochody za marzec na osobe wynoszą 756 na osobe dodac 14 zł to i tak powinnam sie zmiescic w progu zobacze jak dostane decyzje bo moze co innego mówili a co innego bedzie na papierze