Witam Moja sytuacja wygląda następująco: złożyłam 500 + na dwoje dzieci. Z przeliczenia dochodów moich i mojego męża nie przekraczaliśmy progu 800 zl. w 2014 roku pobierałam alimenty na syna. W 2015 r. ojciec biologiczny syna został pozbawiony praw i moj obecny mąż adoptował syna. od 2015 ustało prawo do alimentów. Syn ma nowe nazwisko, nowy akt urodzenia bez wzmianki o ojcu biologicznym, nowy nr pesel. Ojciec biologiczny przestał istnieć. Moje pytanie brzmi: Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego muszę doliczać do dochodu ( wtedy przekrocze próg dochodowy) czy moge je potraktowac jako utracone. Już nigdy nie będą sie należały alimenty na syna, mam wyrok sądu. prosze o pomoc

Witam

Moja sytuacja wygląda następująco: złożyłam 500 + na dwoje dzieci. Z przeliczenia dochodów moich i mojego męża nie przekraczaliśmy progu 800 zl. w 2014 roku pobierałam alimenty na syna. W 2015 r. ojciec biologiczny syna został pozbawiony praw i moj obecny mąż adoptował syna. od 2015 ustało prawo do alimentów. Syn ma nowe nazwisko, nowy akt urodzenia bez wzmianki o ojcu biologicznym, nowy nr pesel. Ojciec biologiczny przestał istnieć. Moje pytanie brzmi: Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego muszę doliczać do dochodu ( wtedy przekrocze próg dochodowy) czy moge je potraktowac jako utracone. Już nigdy nie będą sie należały alimenty na syna, mam wyrok sądu. prosze o pomoc

Praktykant Dodał pytanie w 19 kwietnia 2016 w kategorii DOCHODY.
Dodaj komentarz
  • 0 Odpowiedź(i)
  • Twoja odpowiedź

Zamieszczając odpowiedź zgadzasz się z warunkami użytkowania