Brak komentarzy

default thumbnail

Twoja odpowiedź “Nie wiem jak zacząć a więc przejdę do sedna. Jestem samotnym ojcem i wychowuje jedno dziecko. Pobieram 400zl z funduszu alimentacyjnego , moje zarobki to 1445zl netto. Dzisaj dowiedziałem się że nie dostanę 500plus bo przekrocze kryterium dochodowe ze względu na fundusz alimentacyjny!. Bardzo liczyłem na te pieniądze, to by bardzo pomogło. Nie rozumiem dlaczego jestem dyskryminowany? Przecież gdybym miał oba świadczenia to i tak nie rekompensowalo by to zarobków jakie by przynosiła np. partnerka, ale te 500zl. i 400zl z funduszu trochę by polepszyło sytuację materialną, a tak zostaje tylko 400zl „rekompensaty” za partnerkę czy żonę. Chciałem już dziecku założyć konto junior, odkładać aby coś miało a tu taki zonk. Od zawsze wspieram PiS, zawsze na was głosuje(i będę nadal) ale mam do was wielki żal. Mój szef który zarabia krocie będzie miał 500 na drugie dziecko za free, a ja? DLACZEGO NIE? dlaczego on bardzo dobrze zarabiający dostanie a ja biedny nie?! Mam urodzić sobie drugie dziecko? Ile jest takich osób w Polsce jak ja? mnóstwo! i nic nie dostaną! a bogaci tak! ? nie wierzę aby rodzina powiększała się tylko dlatego że dostanie wsparcie 500+,a co z mieszkaniem?. Wiem że jest dużo rodzin wielodzietnych i one potrzebują wsparcia ale co z takimi osobami jak ja? dlaczego ja mam nie dostać? Jestem gorszy bo sam wychowuje dziecko?? nawet nie wiecie jak bardzo się na was zawiodłem. Czuję wielki smutek i żal, oraz złość ? tak jestem na was ZŁY ?. Dyskryminowany samotny ojciec.” dostała pozytywną ocenę i otrzymałeś 10 punktów

Napisz komentarz jako pierwszy.

Dodaj komentarz